10 întrebări pentru Psih. Bianca Radu. De la adaptare în 2020 la surprize în 2021

10 întrebări pentru Psih. Bianca Radu. De la adaptare în 2020 la surprize în 2021

Psih. Bianca Radu pregătește o comunitatea foarte mare de medici stomatologi pediatri și manageri de clinici dentare din România pentru a face față cu ușurință dorințelor pacienților și pentru a le identifica imediat chiar și pe cele nerostite. Pentru că meseria de medic stomatolog implică multă psihologie și nu de puține ori aceste abilități și cunoștințe ne pot asigura succesul planului de tratament și retenția pacientului pe termen lung.

Astăzi facem cunoștință cu omul din spatele profesionistului și aflăm ce schimbări determină finalul anului 2020, dar și ce prespune aprofundarea hipnozei în medicina dentară.

1. Care a fost cea mai mare provocare în 2020? Și cum i-ai făcut față?

Sigur că anul 2020 a fost mai special, pentru fiecare dintre noi și ar fi absurd să nu recunoaștem că nu ne-a afectat sau influențat, pe fiecare în parte, într-o arie sau alta a vieții noastre, poate chiar pe mai multe planuri in același timp.

Cea mai mare provocare a fost sa mă simt în siguranță (profesional, dar și din punct de vedere al sănătății), într-o lume în care nesiguranța și incertitudinea au devenit partenerii noștri de zi cu zi.

Această incertitudine/ nesiguranță m-a determinat să investesc în mine și în dezvoltarea mea, atât personală, cât și profesională, ceea ce a facut ca, all – in – all, anul 2020 să fie pentru mine un an minunat, al creșterii și al evoluției.

Cum așa? 😊 Pentru că mi-a fost clar, încă de laîinceput, că nu pot schimba și controla lucrurile din exteriorul meu, însă pot schimba tot ceea ce ține de mine. Așa că am început de aici! 😊

2. Ce crezi că a schimbat 2020 în comportamentul medicilor/angajaților?

Anul 2020 consider că a activat, atât în medici, cât și în pacienți, instinctul de supraviețuire și implicit teama aferentă amenințării vieții lor.

Am observat 2 tipuri de comportament în rândul colegilor medici:

  1. Unul legat de EVITAREA expunerii la pericol, deci limitarea sau restrângerea activității.
  2. Altul legat de scopul primordial pentru care au ales această meserie: binele pacienților atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Bazându-se pe SIGURANȚA oferită de mijloacele de protecție pentru ei, au decis să își continue activitatea, rămânând pe baricade, pentru pacienții lor.

3. Ce crezi că a schimbat 2020 în comportamentul pacienților?

Și aici consider că teama pacienților de a-și pune viața sau sănătatea în pericol s-a reflectat în anularea programărilor sau amânarea tratamentelor, pentru vremuri mai sigure.

Însă, am avut deosebita plăcere de a observa pacienți care s-au simțit în deplină siguranță în cadrul clinicilor noastre, prin atenția acordată dezinfectării, nebulizării și echiamentelor de protecție. Aceștia au continuat să-și prioritizeze tratamentele stoma, în deplină siguranță.

4. Care ți s-a părut cea mai mare piedică în modul în care gândesc medicii antreprenori fondatori?

Consider că cea mai mare piedică în modul de gândire al unui medic antreprenor este inflexibilitatea și faptul că măsoara totul cu unitatea lui de măsură, ceea ce poate denatura realitatea și îl face să vadă lucurile subiectiv și să ia decizii în consecință, fără a avea o viziune 360`.

5. Ce subiect/ informație suplimentară crezi că va trebui să introduci în viitoarele cursuri ADOM?

Cursuri de hipnoză medicală aplicată în stomatologie. Este incredibil cât de multe poți obține atunci când realizezi corect hipnoza. De cele mai multe ori pacienții și medicii deopotrivă sunt dezinformați cu privirea la această procedură și se focusează pe lipsa de eficiență sau, și mai rău, pe efectele negative alte acesteia. Când de fapt constatăm că este vorba doar despre niște mituri create prin dezinformare. Dar… curând vom reveni cu foarte multe informații pe subiect și este un proiect pe care îl aștept cu mare nerăbdare. Sunt sigură că va fi foarte bine primit în comunitatea ADOM.

6. Ce vei face diferit în 2021 ?

Îmi propun să împărtășesc medicilor, prin cursurile pe care le voi susține, în premieră, în România, cât mai multe din cunoștințele mele de hipnoză medicală aplicată în stomatologie, cu scopul de a acomoda mai bine pacienții anxiosi, traumatizați sau cu diferite probleme de sănătate ce nu le permite tratamentul sub anestezie.

7. Cum îți petreci timpul liber? Cum îl eficientizezi?

Pentru mine, timpul liber este foarte important, fiind sursa mea de inspirație și creativitate. Prefer să il petrec călătorind și în natura, împreună cu oameni dragi sufletului meu.

8. Ținând cont de domeniul predat, care crezi că va fi cea mai mare provocare a lui 2021?

Provocarea va fi să strâng cât mai mulți medici care să îmbrățișeze și să se bucure de beneficiile hipnozei, în raport cu pacienții pe care îi tratează.

Am, însă, convingerea că odată ce vor vedea cât de frumos și natural decurg lucrurile atunci când lucrezi cu hipnoza, o vor folosi cu mare plăcere și cu rezultate frumoase în cadrul tratamentelor stomatologice

9. Cum crezi că ajuta piața de servicii stomatologice informațiile oferite de tine comunității ADOM?

Am convingerea că, prin informațiile oferite de mine și prin activitatea mea, în general, contribui la împrietenirea pacienților cu stomatologia, ceea ce va reduce, în timp, amânarea sau evitarea tratamentelor dentare, deci, implicit creșterea gradului de sănătate dentară a românilor. 😊

10. Dacă ar fi să faci altceva, ce ai face?

Iubesc ceea ce fac, dar o focalizare și mai mare pe susținerea de cursuri sau traininguri pe hipnoza medicală mă împlinește și mai mult. De aceea, așa cum menționam anterior, în 2021 voi face tot mai mult din ceea ce ma împlinește ca profesionist, dar și ca om.

 

 

2020-12-20T10:06:24+03:00 decembrie 20th, 2020|blog|

Aboneaza-te la newsletter

Formular de contact