Pasi pentru angajarea persoanei potrivite!

Pasi pentru angajarea persoanei potrivite!

Consultantul de management Tim Twigg, din SUA, considera ca angajarea si motivarea echipei potrivite pentru dezvoltarea unei clinici stomatologice, sunt printre cele mai mari provocari pe care le poate intampina un Dental Office Manager in activitatea sa.

O clinica de succes se bazeaza pe o echipa de succes, iar numarul pacientilor si incasarile vor creste in orice cabinet stomatologic in care se lucreaza cu pasiune si dedicare. Pentru ca aceasta sa fie si povestea clinicii tale, este important sa stii patru secrete esentiale despre angajarea echipei alaturi de care vei creste intr-un an cat alte cabinete in 10!

Stiai ca….

  1. Specialistii nu recomanda sa angajezi in functie de competente si experienta? 45% dintre CV-uri contin informatii flase sau exagerari. Alternativa este sa alegi oamenii compatibili cu viziunea ta si cu mediul de lucru!
  2. Risti foarte mult daca bazezi decizia de angajare strict pe baza CV-ului si a interviului? In schimb, daca incluzi in procesul de recrutare teste de personalitate, de aptitudini si exercitii de multitasking, rata de succes a angajarii creste cu 75%.
  3. Conform unui studiu american, procesul de inlocuire a unui angajat te poate costa mii de euro? Imagineaza-ti ca ai investi acesti bani in clinica si in echipa ta, in loc sa ii pierzi!
  4. La interviu, candidatul trebuie sa vorbeasca 70-80% din timp? Pentru a afla cat mai multe informatii intr-un timp scurt, suntem tentati sa vorbim mai mult decat candidatul sau chiar sa intrerupem conversatia cu noi intrebari.

 

Pentru a te asigura ca gasesti persoana potrivita cand desfasori un proces de recrutare si selectie:

  • Gandeste-te care ar fi modelul ideal de stil de lucru si de atitudine personala pentru job-ul pe care doreste sa angajezi un nou coleg.
  • Scrie anuntul de angajare intr-un mod care sa atraga persoanele care au atitudinea pe care o doresti pentru postul pe care angajezi.
  • Creeaza un set de intrebari din care sa iti dai seama de punctele tari, punctele slabe si de stilul de abordare a sarcinilor de lucru. Compara, apoi, aceste raspunsuri cu modelul tau ideal de angajat.

O echipa stabila si motivata va aduce incasari si economii de zeci de mii de euro, anual.  De aceea, din ce in ce mai multi proprietari de cabinete dentare aleg sa isi perfectioneze tehnicile de recrutare, formare si motivare a angajatilor.

2018-09-02T13:18:48+03:00 septembrie 30th, 2016|blog|

Aboneaza-te la newsletter