Managementul dentar presupune depășirea multor obstacole. Dacă te aștepți să fie totul ușor și să-ți iasă din prima atunci trebuie să te reorientezi în cariera profesională. Iar când vine vorba de autorizații este un moment potrivit să te încarci cu răbdare.
Multe autorizații sau certificate sunt greu de obținut, fiind nevoie de numeroase vizite la instituțiile statului pentru a te asigura că se respectă termenul limită sau că nu mai există încă o hârtie pe care ai omis să o incluzi în dosarul depus. Pe de altă parte, cu siguranță va fi dificil să afli toate tipurile de autorizații de care ai nevoie, nefiind o instituție care să îți ofere o listă completă și updatată cu acestea. Mai mult, vor exista și situații în care vei fi pus în fața situației de a umbla după o autorizație despre care nu credeai că ai nevoie sau despre care oricum nu înțelegi la ce te ajută.
Pentru că știm cât de greu îți este să devii antreprenor medical, îți prezentăm câteva dintre cele peste 10 tipuri de autorizații de care ai nevoie pentru a-ți înființa propria clinică stomatologică:
- Autorizațiile de la Colegiul Medicilor din județul tău și Direcția de Sănătate Publică
Colegiul Medicilor Dentiști este prima instituție la care trebuie să te prezinți, iar dosarul trebuie să fie unul bine întocmit pentru a primi certificatul de avizare a înființării cabinetului medical. Singura instituție care te poate ajuta cu autorizația de funcționare, în schimb, este Direcția de Sănătate Publică. Trebuie să îndeplinești mult criterii pentru a putea funcționa corespunzător, dar acestea sunt extrem de utile și concepute tocmai pentru a impune niște standarde de igienă ridicate pentru pacienti și echipă.
- Protecția muncii
Să faci angajări nu este deloc simplu, iar lucrurile devin complicate când trebuie să te ocupi de toate certificatele care să asigure siguranța spațiului în care îți desfășori activitatea. Asigurarea unui plan de evacuare, a stingătoarelor sau semnalizarea sunt pe lista obligatorie pentru fiecare clinică.
- Prelucrarea datelor cu caracter personal
În clinică vei lucra cu datele personale ale pacienților și vei avea nevoie de un certificat care să-ți permită să soliciți datele personale. De asemenea, îți vei asuma răspunderea că nu le vei face publice și că nu le vei folosi în alte scopuri.
- Autorizație analiză de risc la securitatea fizică
Scopul final al analizei de risc este de a găsi un echilibru economic între impactul riscului asupra organizației și costurile de punere în aplicare a măsurilor de prevenire și protecție.
- Certificat PRAM
Certificatul PRAM se obține de la o firmă specializată, care va verifica și va întreține instalația electrică din sediul clinicii.
Acestea sunt doar o parte dintre autorizațiile de care ai nevoie, iar LISTA COMPLETĂ, împreună cu documentele necesare fiecărei avizări este OFERITĂ în cadrul Școlii Dental Office Managers. Doar aici vei primi întotdeauna informații actualizate despre cum să pornești corect la drum ca antreprenor medical.