PREȚ EARLY BIRD: 550 EURO
până la 25.02.2024
PREȚ ÎNTREG: 600 EURO

2024/03/22 09:00:00

  CUI SE ADRESEAZĂ

Medicii stomatologi și, deopotrivă, membrii echipelor din clinicile dentare care interacționează cu pacienții (adulți și copii) pot beneficia de informațiile și tehnicile demonstrate în cadrul acestui curs.

  DE CE SĂ PARTICIPI

Cursul se bazează pe studii de caz reale și aplicarea practică, în cadrul exercițiilor 1-la-1, a tehnicilor învățate. Instrumentele prezentate pot fi folosite imediat atât în cabinet, cât și în viața personală.

  CINE TE VA GHIDA

Prezentări și exerciții ghidate de trainerul nostru specializat, Bianca Radu, psiholog în cadrul clinicilor DENT ESTET și DENT ESTET 4 KIDS, cu o vastă experiență în lucrul cu pacienții adulți și copii deopotrivă

 DE CE HIPNOZĂ

Pentru profesioniștii din lumea medicală, hipnoza conversațională reprezintă o metodă eficientă și non-invazivă de acomodare a pacienților anxioși și de creștere semnificativă a confortului în timpul tratamentelor.

Deși medicina dentară a beneficiat în ultimii ani de o serie de inovații tehnologice, durerea, anxietatea și stresul asociate tratamentelor stomatologice încă sunt o provocare pentru medicii din lumea întreagă.

„Pentru pacient, aplicarea tehnicilor dobândite înseamnă mai multă încredere, o cooperare mai facilă și o nouă percepție asupra tratamentului – mai relaxant, mai scurt și mai puțin dureros.”

Trainer – Psiholog Bianca Radu

APLICAȚII ÎN STOMATOLOGIE

Hipnoza conversațională este un instrument care, folosit de un medic profesionist, bine instruit, poate face diferența în experiența pacientului, atât pentru pacienții anxioși, cât și pentru cei care se prezintă la tratament după o zi sau perioadă epuizantă de muncă.

Deși tehnicile de hipnoză sunt utilizate în principal pentru binele pacientului, efectele pozitive se resimt și asupra echipei medicale, care la finalul zilei prezintă o stare mult mai bună, fără a se mai simți copleșiți de toate cazurile solicitante de peste zi.

În practică, tehnicile de hipnoză conversațională sunt recomandate pentru rezolvarea țintită a unor probleme pe care pacientul le poate experimenta în timpul intervențiilor: anxietate, durere, disconfort, reflex de vomă, sângerare, tremur (Parkinson), dar și în tratarea copiilor.

Ce vei învăța în cele două zile de curs:

 • Tehnici de hipnoză conversațională
 • Limbajul specific, sugestii și sugestibilitate
 • Informații despre subconștient și resursele acestuia
 • Tipuri de relații medic-pacient și tehnici de gestionare a acestora
 • Tipuri / modalități de acompaniere a pacientului
 • Pași în construirea unei transe pentru pacientul de stomatologie
 • Etapele de derulare a unei ședințe de tratament stomatologic însoțită de hipnoză conversațională
 • Tehnici de management al durerii
 • Tehnici de folosire a instrumentelor hipnotice (catalepsia, levitația, analgezia) în timpul tratamentelor stomatologice
 • Toate acestea vor fi probate și experimentate de fiecare cursant în parte, atât din rolul de medic, cât și din postura de pacient

PROGRAM CURS HIPNOZĂ CONVERSAȚIONALĂ

Ziua 1: Vineri, 22 martie 2024

Familiarizarea cu hipnoza. Ce este și ce nu este, de fapt, hipnoza?

09:00 – 11:00 Familiarizarea cu hipnoza: teoria (abordare, demonstrații, practică) puterii minții conștiente și subconștiente. Demitizarea hipnozei, comunicare în hipnoză, limbaj ericksonian
11:00 – 11:15 Pauză de cafea
11:15 – 13:00 Sugestii și sugestibilitate: tipuri de sugestii, cum se formulează și utilitatea lor la nivel conversațional. Tipuri de hipnoză
13:00 – 14:00 Pauză de prânz & Networking
14:00 – 15:30 Tipuri de acompaniere. Instrumente de bază folosite în hipnoza conversațională
15:30 – 15:45 Pauză de cafea & Networking
15:45 – 17:30 Pași în construirea unei transe. Etapele derulării unei ședințe de tratament stomatologic cu hipnoză asistată

Ziua 2: Sâmbătă, 23 martie 2024

Tehnici de management al durerii

09:00 – 11:00 Durerea: Tipuri de durere, disocierea în hipnoză. Demonstrații, deprinderea și exersarea tehnicilor de management al durerii
11:00 – 11:15 Pauză de cafea & Networking
11:15 – 13:00 Tipuri de relație medic – pacient și importanța lor
13:00 – 14:00 Pauză de prânz & Networking
14:00 – 15:00 Teoria durerii. Instrumente hipnotice utilizate în gestionarea durerii
15:00 – 15:15 Pauză de cafea & Networking
15:15 – 17:00 Demonstrații și exerciții practice

ALUMNI ADOM

Te invităm să cunoști o parte din poveștile de succes ale cursanților ADOM

„Exact de a doua zi am implementat în cabinetul meu cele învățate la acest curs, iar pacienții au înțeles că suntem „altfel”, că pot avea o altfel de experiență la stomatolog. Recomand tuturor celor care au zi de zi provocări legate de pacienții anxioși să vină la cursul de hipnoză, să fie curioși, chiar și sceptici, pentru că se vor convinge că, de fapt, este despre stomatologia secolului XXI.”
Dr. Ciprian Deaconu
Cursul de „Hipnoză conversațională” este plin de resurse pentru planul personal și cel profesional. Mi-au plăcut mult exercițiile propuse de psihologul Bianca Radu, sunt multe materiale video și teorie și foarte multe exemple concrete, din practica Biancăi, din care avem de învățat. Cele două module chiar sunt genul de curs pe care îl urmezi și după care poți aplica lucruri concrete de lunea următoare, în cabinet, în folosul pacienților anxioși, pentru care ne dorim rezultate.
Dr. Cristina Păcurar
Mulțumesc, Bianca, pentru claritatea, blândețea și disponibilitatea cu care m-ai ghidat pe tărâmul „întunecat" al hipnozei!😇 Lucrurile sunt foarte clare pentru mine acum! Mulțumesc ADOM pentru cursurile pe care le aduceți, de fapt experiențe de viață, ce vin atât în sprijinul medicilor prin dobândirea de noi abilități, cât -mai ales- în întâmpinarea nevoilor pacienților cu anxietate. Reușiți să mă surprindeți într-un mod plăcut de fiecare dată! 🙏
Dr. Marina-Magdalena Florescu

Bianca Radu

Patient Experience Coordinator
DENT ESTET

Bianca Radu este Psiholog Specialist cu drept de liberă practică, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu competențe în psihoterapie și formare în hipnoză clinică aplicată în stomatologie și, actualmente, Patient Experience Coordinator în cadrul clinicilor DENT ESTET.

Bianca a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu în anul 2004 și ulterior și-a dedicat timpul și pasiunea dezvoltării cunoștințelor și abilităților sale prin formarea în Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană.

În anul 2018, Bianca s-a alăturat echipei DENT ESTET, cu intenția de a contribui activ la crearea unei experiențe excepționale pentru pacienți. Fascinată de impactul profund al hipnozei clinice în abordarea anxietății și stresului, ea și-a continuat dezvoltarea profesională obținând o Specializare în Hipnoză Medicală aplicată în stomatologie, la Institutul Hypnoteeth din PARIS, între 2019 – 2020.

În calitate de Patient Experience Coordinator în cadrul DENT ESTET, ea este în prezent responsabilă pentru desfășurarea ședințelor de psihoterapie cu copii și adulți, precum și pentru facilitarea sesiunilor de dezvoltare personală și de grup axate pe consolidarea coeziunii și motivației în rândul echipelor medic-asistent din cadrul clinicii.

Cursuri de specializare la care a participat recent:

 • Curs Psihosomatică – organizat de Centrul Confident (2023)

 • Curs de autorizare pentru „Profilul Comportamental persolog” – Consultant autorizat DISC persolog (2021)

 • Master NLP – organizat de NLP Integrativ (2020-2021)

 • Simpozionul: „Integrare și Diversitate în Hipnopsihoterapia Eriksoniană’’ – organizat de ARHTE (2020)

 • Formare NLP Practitioner – organizat de NLP Integrativ (2018-2019)

ÎNSCRIERE

Înscrie-te la curs și alătură-te comunității noastre!

  FUNCȚIE *

  De unde ați aflat de curs?