Preț EARLY BIRD: 480 EURO până la 31.03.2024
Preț întreg: 580 EURO

2024/05/10 09:00:00

  AUDIENȚĂ

Cursul se adresează medicilor stomatologi care tratează pacienți copii, îmbinând prezentările teoretice din experiența vastă a trainerilor cu demonstrațiile și exercițiile de tip hands-on.

  DE CE SĂ PARTICIPI

Afli informații valoroase, de actualitate, despre tratamentele stomatologice pediatrice, din experiența de peste 15 ani a echipei DENT ESTET 4 KIDS (clinici destinate exclusiv copiilor).

  CINE TE VA GHIDA

Networking şi sharing de informații cu medici stomatologi pediatri care îți oferă informații bazate pe interacțiunea cu peste 50.000 de mii de pacienți cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani.

PROGRAM

Prezentările din cadrul cursului de Stomatologie Pediatrică sunt concise, bazate pe situații mai puțin cunoscute din medicina dentară și cu impact asupra eficienței tratamentului, prevenției și acomodării și sunt însoțite de demonstrații și sesiuni practice, de tip hands-on.

Ziua 1: Vineri, 10 Mai 2024

09:00 – 11:00
Trainer:
Adaptarea copilului în cabinetul stomatologic. Tehnici și perspective în stomatologia pediatrică | +INFO

Dr. Dana Dulgheru, Medic stomatolog – Stomatologie Pediatrică

Începând de la primul pas în clinică, punem bazele relației atât cu pacientul, cât și cu părintele acestuia. Este foarte important să construim de la bun început o comunicare bazată pe încredere, transparență și răbdare, pentru confortul tuturor.

11:00 – 11:15 Pauză de cafea & Networking
11:15 – 13:00
Trainer:
Importanța profilaxiei timpurii: de la primul dinte la perioada adolescenței | +INFO

Dr. Greta Terzieva, Medic specialist – Stomatologie Pediatrică

„Mai bine prevenim!” Educarea părintelui și a copilului pacient sunt esențiale pentru menținerea sănătății orale. Discutăm despre profilaxia pe grupe de vârstă, atât acasă, cât și în cabinet și despre greșelile care trebuie evitate în îngrijirea corectă a dinților.

13:00 – 14:00 Pauză de prânz & Networking
14:00 – 15:00
Trainer:
Cum pregătim copilul pentru anestezia dentară digitală: tehnici moderne și practici sigure pentru copii | +INFO

Dr. Dana Dulgheru, Medic stomatolog – Stomatologie Pediatrică

Explorăm tehnici moderne și practici sigure de pregătire a copiilor pentru anestezia dentară digitală, asigurând o întâlnire lipsită de teamă și plăcută cu medicul. Discutăm despre abordări adaptate nevoilor unice ale celor mici, promovând o experiență pozitivă și confortabilă.

15:00 – 15:15 Pauză de cafea & Networking
15:15 – 16:00
Trainer:
Atitudine terapeutică și tratamente inovatoare în obturațiile coronare | +INFO

Dr. Greta Terzieva, Medic specialist – Stomatologie Pediatrică

Tratamentul ideal are la bază un diagnostic de certitudine corect. Este crucial să identificăm în mod optim cauza pentru care se solicită procedura medicală, dar și ce materiale alegem pentru realizarea obturațiilor coronare.

16:00 – 18:00
Traineri:
Hands-on ghidat obturații | +INFO

Dr. Dana Dulgheru & Dr. Greta Terzieva

• utilizarea corectă a materialelor în diferite cavități
• abordarea materialelor în funcție de proprietățile chimice și fizice
• lucrăm aplicat în realizarea de obturații pentru experimentarea cu materialele și înțelegerea
• diferențelor dintre acestea

Ziua 2: Sâmbătă, 11 Mai 2024

09:00 – 11:00
Trainer:
Provocări și soluții în tratamentele endodontice pediatrice | +INFO

Dr. Dana Dulgheru, Medic stomatolog – Stomatologie Pediatrică

Tehnici specifice de abordare a cazurilor complexe, selecția materialelor adecvate și strategii de comunicare eficientă cu pacienții tineri pentru a asigura proceduri fără durere și cu rezultate de durată.

11:00 – 11:15 Pauză de cafea & Networking
11:15 – 13:00
Trainer:
Sindromul de Hipomineralizare Molar-Incisiv | +INFO

Dr. Greta Terzieva, Medic specialist – Stomatologie Pediatrică

Diagnosticul diferențial este important pentru a ține sub control această patologie dentară cu care se confruntă tot mai mulți pacienți. Discutăm despre tratamentul MIH și împărtășim tips and tricks din experiența acumulată de traineri pe parcursul anilor de interacțiune exclusiv cu pacienți copii.

13:00 – 14:00 Pauză de prânz & Networking
14:00 – 15:00
Trainer:
Coroanele dentare pediatrice | +INFO

Dr. Dana Dulgheru, Medic stomatolog – Stomatologie Pediatrică

Coroanele folosite în Stomatologia Pediatrică sunt importante pentru prognosticul unui tratament și cresc rata de succes a acestuia. Vorbim despre etapizarea și conduita terapeutică în patologia pulpară, urmând detaliat toți pașii de la diagnostic la încheierea cu succes a tratamentului.

15:00 – 17:00
Traineri:
Hands-on ghidat coroane | +INFO

Dr. Dana Dulgheru & Dr. Greta Terzieva

Lucrăm împreună, pas cu pas, la aplicarea coroanelor specifice stomatologiei pediatrice și prezentăm aplicat tips & tricks pentru manevrarea eficientă a acestora.

ALUMNI ADOM

Te invităm să cunoști o parte din poveștile de succes ale cursanților ADOM

„A fost MINUNAT. Am aflat o tonă de tips & tricks, materiale, proceduri, do-s and don't-s, iar protocoalele prezentate au atât de mult sens încât pleci cu senzația că numai dacă nu vrei nu poți să faci și tu ce te-au învățat 🙂 Super - recomand cursul de Stomatologie Pediatrică oricărui stomatolog, indiferent dacă lucrează deja cu copiii sau abia tatonează terenul în direcția asta, este absolut imposibil să nu găsească în el informațiile și soluțiile pe care le caută.”
Dr. Alexandra Mănescu
"La ADOM am întâlnit o echipă de profesioniști care sunt deschiși la orice întrebare din partea noastră. Implicarea acestor oameni minunați mi-a depășit așteptările legate de prima ediție a cursului Stomatologie pediatrică din experiență. Vă mulțumesc pentru toate informațiile foarte utile și de actualitate!"
Dr. Xenia Pungea
"Am fost la cursul de Stomatologie Pediatrică și pot să spun că toate informațiile dobândite pe parcursul lui au putut fi aplicate a doua zi în practică. Informații exacte, la caz, prezentate punctual de către lectori. Mulțumesc! Voi reveni și pentru altele!"
Dr. Mirela Giurgea

TRAINERI & NETWORKING

Pe parcursul experienței ADOM îți vor fi alături membri ai echipei DENT ESTET 4 KIDS.
Pregătește-ți setul de întrebări și află cât mai multe răspunsuri atât în timpul prezentărilor, cât și în pauzele de cafea, prânz & networking.

Dr. Dana Dulgheru

Medic stomatolog
Stomatologie pediatrică
Competență pedodonție și inhalosedare

Dr. Greta Terzieva

Medic specialist
Stomatologie pediatrică
Competență inhalosedare

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Înscrie-te la curs și alătură-te comunității noastre!

    FUNCȚIE *

    De unde ați aflat de curs?