Dental Office Manager, potrivit si pentru clinicile cu 2 unituri dentare!

Dental Office Manager, potrivit si pentru clinicile cu 2 unituri dentare!

manager-pro-course-624x460Marea greseala pe care o fac medicii stomatologi care isi deschid cabinete cu unul, doua, sau trei scaune dentare este sa neglijeze aspectele de management fara de care nu se pot dezvolta.

Ei considera ca doar lanturie de clinici dentare au nevoie de un management eficient. Iar efectele lipsei de personal, ale organizarii defectuoase, ale intelegerii gresite sau ale neintelegerii fenomenului de marketing medical duc la un rezultat inevitabil: medicul dentist este suprasolocitat, nu are timp si de multe ori nici resurse pentru a se dezvolta profesional. Astfel potentialul de crestere al business-ului ramane, cu siguranta, neexploatat.

Cum te ajuta un Dental Office Manager sa dezvolti o clinica dentara cu putine unituri ?

  • Asigura un flux de pacienti

Intr-adevar ai dreptate atunci cand sustii ca reclama “din vorba in vorba” functioneaza perfect in domeniul medical. Dar nu uita ca in ziua de astazi mesajul nu mai circula doar pe cale directa, verbala. Sunt o multime de canale de comunicare online si offline unde informatia poate fi prezentata sub forme diferite, cu rezultate diferite. Iar una dintre responsabilitatile DOM-ului este de a sti intotdeauna unde, cum si cat sa comunice despre clinica dentara astfel incat sa atraga un anumit numar de pacienti noi si sa informeze corect. De asemenea, stie si cum sa fidelizeze pacientii astfel incat sa nu fie niciodata tentati sa aleaga o alta clinica dentara.

  • Sprijina dezvoltarea ta profesionala

Poate o persoana fara studii medicale sa faca acest lucru? Cu siguranta, mai ales atunci cand, directionata de planul dezvoltarii carierei tale, stie intotdeauna ce cursuri, congrese sau workshop-uri sa caute. DOM-ul stie cum sa faca o analiza comparativa astfel incat sa fii informat atunci cand alegi urmatorul program de dezvoltare; mai mult, se ocupa de toate formalitatile privind participarea la eveniment si calatoria.

  • Eficientizeaza activitatea medicala din clinica

Cum sa iti poti desfasura fara griji activitatea atunci cand ceilalti medici care lucreaza in clinica iti ocupa cabinetul cu un tratament prelungit, sau atunci cand in zona de asteptare se afla 3 pacienti deranjati de faptul ca nu s-a respectat ora programarii? Protocoalele pe care DOM-ul are obligatia de a le implementa in clinica dentara au rolul de a stabili un set de reguli, sarcini, responsabilitati si limite pentru fiecare membru al echipei, fie ca vorbim despre medici, asistenti, personal din receptie sau administrativ. Eficientizarea activitatii medicale duce la cresterea standardelor de calitate, la dezvoltarea profesionala a echipei, la cresterea numarului de pacienti si, implicit, a cifrei de afaceri.

  • Te ajuta sa iti atingi obiectivele

Nu trebuie sa detii un lant de clinici dentare ca sa ai obiective! Cu cat vei sti mai repede si mai clar care este punctul in care doresti sa ajungi intr-un anumit interval de timp, cu atat mai bine iti vei canaliza eforturile in directia corecta. Spre exemplu, daca iti doresti ca anul urmator sa ai cu 30% mai multi pacienti decat in anul anterior, DOM-ul te ajuta sa iti stabilesti si sa implementezi corect strategia de actiune. In cadrul Scolii Dental Office Manager, acesta invata tehnici prin care pot fi atinse obiectivele din momentul in care ele sunt stabilite clar si realist.

  • Te elibereaza de birocratie

Actele, avizele, deconturile, facturile si restul hartiilor necesare clinicii dentare nu trebuie sa ocupe timpul medicului dentist. Verificarea si actualizarea lor intra in responsabilitatea Dental Office Manager-ului, care are obligatia de a

supraveghea si de a avea o colaborare stransa cu contabilul si cu autoritatile competente, dar si de a fi in permanenta informat cu privire la modificarile care apar in lege.

DOM-ul este o resursa necesara in orice clinica dentara, fie ca are doar 2 unituri dentare, sau mai mult de 10. Diferenta este ca in functie de marimea clinicii, acesta coordoneaza un numar diferit de oameni sau departmante. Insa in ambele situatii, ajuta la organizare si la cresterea cifrei de afaceri. Nu uita ca marile clinici dentare sunt doar rezultatul unui efort de management constant care le ajuta sa se dezvolte continuu. Acestea au pornit, la fel ca tine, de la unul sau doua unituri dentare!

2018-09-02T13:24:59+03:00 septembrie 30th, 2014|blog|

Aboneaza-te la newsletter