SIBIU

PREȚ EARLY BIRD: 550 EURO
până la 15.03.2023
PREȚ ÎNTREG: 600 EURO

2023/03/31 09:00:00

  CUI SE ADRESEAZĂ

Medici stomatologi și, deopotrivă, membri ai echipelor din cabinetele și clinicile dentare care interacționează cu pacienții (adulți și copii) pot beneficia de informațiile și tehnicile demonstrate în cadrul acestui curs.

  DE CE SĂ PARTICIPI

Cele 2 module se bazează pe exerciții 1-on-1 și studii de caz reale din cabinetele dentare, iar tehnicile și instrumentele prezentate pot fi aplicate imediat atât în cabinet, cât și în viața personală.

  CINE TE VA GHIDA

Bianca Radu, psiholog în clinicile DENT ESTET și DENT ESTET 4 KIDS, cu specializare în hipnoza clinică și o vastă experiență în lucrul cu pacienții adulți și copii, prin prezentări, exerciții practice, demonstrații și sharing.

 DE CE HIPNOZĂ

Hipnoza conversațională este o metodă eficientă și non-invazivă de management al stresului, ce are ca scop acomodarea pacienților anxioși sau a celor care nu pot beneficia de anestezie medicamentoasă.

PROGRAM

MODUL 1: Familiarizare cu hipnoza, 31 martie – 1 aprilie

Vineri, 31 martie 2023

09:00 – 11:00 Familiarizare cu hipnoza: teorie (abordare, demonstrații și practică) despre puterea minții conștiente și subconștiente
11:00 – 11:15 Pauză de cafea
11:15 – 13:00 Demitizarea hipnozei, comunicare în hipnoză, limbaj ericksonian
13:00 – 14:00 Pauză de prânz & Networking
14:00 – 17:00 Sugestii și sugestibilitate: tipuri de sugestii, cum se formulează și utilitatea lor la nivel conversațional
Tipuri de hipnoză, tipuri de acompaniere a pacientului în cabinetul stomatologic

Sâmbătă, 1 aprilie 2023

09:00 – 11:00 Instrumente de bază folosite în hipnoză conversațională: accesarea locului preferat, al locului de siguranță
11:00 – 11:15 Pauză de cafea
11:15 – 13:00 Etapele derulării unei ședințe de tratament stomatologic cu hipnoză asistată

MODUL 2: Tehnici de management al durerii, 5-6 mai 2023

Vineri, 5 mai 2023

09:00 – 11:00 Tipurile de relație medic/pacient și importanța lor
11:00 – 11:15 Pauză de cafea
11:15 – 13:00 Despre motivație și așteptări, disociere, descrierea durerii
13:00 – 14:00 Pauză de prânz & Networking
14:00 – 17:00 Demonstrații, deprinderea și exersarea tehnicilor de management al durerii, tehnici de motivare

Sâmbătă, 6 mai 2023

09:00 – 11:00 Teoria durerii
Demonstrații, tehnici de management al durerii
11:00 – 11:15 Pauză de cafea
11:15 – 13:00 Tehnici de catalepsie, levitație, analgezie

ALUMNI ADOM

Te invităm să cunoști o parte din poveștile de succes ale cursanților ADOM

„Exact de a doua zi am implementat în cabinetul meu cele învățate la acest curs, iar pacienții au înțeles că suntem „altfel”, că pot avea o altfel de experiență la stomatolog. Recomand tuturor celor care au zi de zi provocări legate de pacienții anxioși să vină la cursul de hipnoză, să fie curioși, chiar și sceptici, pentru că se vor convinge că, de fapt, este despre stomatologia secolului XXI.”
Dr. Ciprian Deaconu
Cursul de „Hipnoză conversațională” este plin de resurse pentru planul personal și cel profesional. Mi-au plăcut mult exercițiile propuse de psihologul Bianca Radu, sunt multe materiale video și teorie și foarte multe exemple concrete, din practica Biancăi, din care avem de învățat. Cele două module chiar sunt genul de curs pe care îl urmezi și după care poți aplica lucruri concrete de lunea următoare, în cabinet, în folosul pacienților anxioși, pentru care ne dorim rezultate.
Dr. Cristina Păcurar
Mulțumesc, Bianca, pentru claritatea, blândețea și disponibilitatea cu care m-ai ghidat pe tărâmul „întunecat" al hipnozei!😇 Lucrurile sunt foarte clare pentru mine acum!
Mulțumesc ADOM pentru cursurile pe care le aduceți, de fapt experiențe de viață, ce vin atât în sprijinul medicilor prin dobândirea de noi abilități, cât -mai ales- în întâmpinarea nevoilor pacienților cu anxietate.
Reușiți să mă surprindeți într-un mod plăcut de fiecare dată!
Dr. Marina-Magdalena Florescu

„Deși știința stomatologiei a beneficiat de o serie de inovații tehnologice, durerea, anxietatea și stresul asociate tratamentelor dentare încă sunt o provocare pentru medicii stomatologi din lumea întreagă. Pentru pacient, aplicarea tehnicilor dobândite înseamnă mai multă încredere, o cooperare mai facilă și o nouă percepție asupra tratamentului – mai relaxant, mai scurt și mai puțin dureros.”

Lector Psiholog Bianca Radu

Bianca Radu

Patient Experience Coordinator
DENT ESTET

Bianca Radu a absolvit Facultatea de Științe, secția psihologie, din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, în anul 2004, iar ulterior a urmat cursuri de masterat în Managementul Sănătății, Securității și Relațiilor de Muncă din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Membru al Colegiului Psihologilor din România din 2002, Bianca Radu a urmat în perioada martie 2014 – 2018 cursurile de formare profesională „Hipnoza clinică și Terapie Ericksoniană”, organizat de Asociația Română de hipnoză clinică, relaxare și terapie ericksoniană (ARHTE).

Ulterior, în perioada 2019 – 2020, Bianca s-a specializat la Paris, urmând cursul de formare ”Hipnoza medicală pentru stomatologie”, organizat de institutul Hypnoteeth, dedicat învățării hipnozei medicale de către profesioniștii din domeniul sănătății mentale și stomatologie.

Cursuri de specializare la care a participat recent:

  • Curs de autorizare pentru „Profilul Comportamental persolog” – Consultant autorizat
    DISC persolog (2021)
  • Simpozionul: „Integrare și Diversitate în Hipnopsihoterapia Eriksoniană’’ – organizat
    de ARHTE (2020)
  • Formare „Hipnoza medicală pentru stomatologie’’ – PARIS – organizat de
    HYPNOTEETH (2019 – 2020)
  • Formare profesională: „Hipnoza clinică și Terapie Ericksoniană” – organizat
    de ARHTE 9 (martie 2014 – 2018)

ÎNSCRIERE

Cursul de Hipnoză conversațională ți se potrivește dacă îți dorești să:

  • oferi confort sporit pacienților
  • crească gradul de încredere acordat medicului
  • crească numărul de recomandări
  • crească gradul de retenție a pacienților existenți

Înscrie-te la curs și alătură-te comunității noastre!

    FUNCȚIE *

    De unde ați aflat de curs?