În 5 ani am reușit să dezvoltăm un portofoliu personalizat de programe dedicate business-urilor medicale private

În 5 ani am reușit să dezvoltăm un portofoliu personalizat de programe dedicate business-urilor medicale private

Asociația Dental Office Managers (ADOM), lider de piață în business medical, se află sub patronajul celui mai puternic lanț de clinici din țară: DENT ESTET.

Parcursul celor 5 ani de programe reprezintă trecerea de la instrumentul de creștere și dezvoltare al clinicilor, conform poziționării și misiunii asumate încă de la început, la statutul de academie în management dentar.

Fondată în urmă cu 6 ani în scop educațional, a oferit antreprenorilor din stomatologia privată din România primul și singurul program de management dentar, Școala Dental Office Managers (DOM), cu rolul de a personaliza sistemele și deciziile de management.

’’Instrumentele de creștere și optimizare create și dezvoltate în mod personalizat în cei 5 ani, dar și proiectele de research derulate de ADOM cu sprijinul partenerilor și a celorlați membri ai domeniului, au făcut posibilă diseminarea și transformarea programului Școala DOM într-un portofoliu variat și complex. Folosindu-ne de know how-ul DENT ESTET, de comportamentele regăsite în baza noastră de pacienți, de gradul de educare, de problemele cu care se confruntă mare parte dintre ceilalți jucători din piața medicală, dar și de conectarea la nivel global cu stomatologia, am decis să dezvoltăm portofoliul de programe ADOM.’’ – a declarat Erika Ionescu, Vicepreședinte ADOM

Școala DOM rămâne main product-ul Asociației Dental Office Managers, însă în cei 5 ani de activitate am creat și dezvoltat programe de aprofundare pe câteva direcții importante pe care Școala DOM le oferă, dar care reprezintă și marile provocări ale domeniului stomatologic.

’’Încercăm să exploatăm potențialul de creștere și îmbunătățire a serviciilor medicale private, iar asta implică un proces de educare și informare a pacienților. De aceea câteva cursuri din cadrul Școlii Dental Office Manager, cum ar fi HR, Marketing și Front Desk, au devenit la rândul lor programe de aprofundare, adaptate situației actuale din piață, și personalizate gradului de dezvoltare pe care îl au business-urile medicale cu care lucrăm.

Înțelegând și învatand în ce manieră trebuie abordate independent aceste componente ale unui cabinet sau clinică dentară, ownerii reușesc să își reconfigureze business-urile pe termen lung. Iar pentru că ne-am menținut implicarea și devotamentul, suportul oferit owner-ilor și managerilor de clinici și cabinete dentare a devenit ulterior o comunitate activă și a medicinei dentare. ’ susține Mihaela Airinei, Community Manager ADOM.

Sistemul medical privat din România este în permanență actualizat și adaptat standardelor internaționale, într-un ritm propriu și necesar. Scopul este oferirea pacienților experiențele medicale pe care și le doresc, dar și crearea unor mecanisme de lucru ale medicilor și ownerilor pentru a facilita evoluția business-urilor pe care le au. Această adaptare a serviciilor medicale din România este rezultatul acțiunilor celor care inovează, care aduc instrumentele de succes internaționale și le implementează aici.

Asociația Dental Office Manager (ADOM) este un concept american integrat în România, adaptat după American Association of Dental Office Managers (AADOM). Managementul DENT ESTET și prezența la zeci de cursuri în afara României au conturat acest proiect menit să ofere antreprenorilor la început de drum o integrare în domeniul businessului medical, dar și celor deja în această piață tehnici de administrare, de evoluție și de optimizare.

Participarea la Conferințele Anuale AADOM completează resursele informaționale și educaționale care stau la baza programelor ADOM România. În luna iulie echipa ADOM a fost prezentă la Ediția XV a conferinței organizată în Florida, unde s-a revăzut cu membrii AADOM și continuă să pregătească urmatoarele proiecte, păstrându-și misiunea asumată.

‘’Anul 2018 a fost cel care a completat portofoliul de programe ADOM cu multe premiere, încercând să răspundem nevoilor pe care le-am identificat în construirea și administrarea unui business medical, de la nivel de cabinet până la titlul de lider pe piața stomatologiei. Metodologia programelor este implementată și validată în cadrul clinicilor DENT ESTET, iar întregul  proces de transformare în material de curs este coordonat de specialiști ai domeniului’’ declară Dr. Oana Taban, CEO DENT ESTET & Fondator ADOM.

Asociația Dental Office Managers deține sub marca sa și alte proiecte, cum ar fi campania națională Rămâi Medic în România (RMR), în cadrul căreia s-au implicat atât membri ai comunității ADOM, cât și medici din afara țării. Cu scopul de a încuraja medicii să plece cel puțin informați atunci când aleg să schimbe teritoriul României în detrimentul altei țări, dar și să contribuie la creșterea retenției personalului medical, ADOM a investit în campania de informare 3 burse în valoare de 20.000 euro pentru susținerea reintegrării pe piața muncii a medicilor plecați.

 

>>>Vezi programele ADOM din 2019!

2020-03-26T14:35:52+03:00 septembrie 6th, 2019|Fără categorie|

Aboneaza-te la newsletter