Nevoia de a-ți face bine calculele în medicină

Nevoia de a-ți face bine calculele în medicină

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Știm și susținem la nivel teoretic ideea că medicina nu trebuie legată de bani, de investiții, de indicatori de performanță. Medicina înseamnă diagnostic, prevenție, tratament. Si așa ar trebui să fie!

Dar uităm că. pentru ca medicina să poată oferi un diagnostic corect, sa poata asigura un tratament optim, alinare și confort celor în suferință, ea trebuie finanțată. Iar fiecare proprietar de cabinet stomatologic a simțit, cel puțin o dată în toată activitatea sa, că nu dispune de suficiente fonduri pentru a performa. Inclusiv noi atunci când nu aveam suficiente cunostințe de management medical.

De ce să înveți să faci calcule corecte? Pentru că lucrezi în mediul privat, acolo unde concurența nu te iartă, acolo unde pacienții aleg mai mult decât un act medical corect, iar autoritățile sunt tot mai atente la standardele pe care le oferi.

Pe scurt, daca rezoluția ta în 2019 este să te dezvolți, sau măcar să faci o schimbare în activitatea clinicii tale, nu uita că fără calcule corecte:

  1. Nu performezi – ceea ce înseamnă că vei pierde repede în fața concurenței;
  2. Lucrezi ineficient – ajungi să lucrezi mult, un timp îndelungat, dar fără rezultate financiare favorabile
  3. Ai mai puțin timp liber – și de cele mai multe ori ești nevoit să faci sacrificii în viața personală;
  4. Lucrezi în afara legii – cu bună știință sau nu, dacă nu urmărești toate procesele corect, nu îți faci o politică de prețuri care să îți acopere toate cheltuielile (și aici nu vorbim doar despre consumabile), vei lucra illegal;
  5. Pacienții se reorientează către alte clinici – acolo unde au confortul de a fi tratați corect.

Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt și nici să renunți la ideea că pacienții nu sunt dispuși să investească în sănătatea lor. Însă dacă îți dorești să evoluezi, trebuie să știi că pleci de la premise greșite care te îndreaptă către eșec.

Când să înveți cum să îți faci calculele?

Cu cît mai repede, cu atât mai bine. Fiecare lună în care amâni pregătirea ta în management și schimbările pe care ești nevoit să le faci în activitatea ta profesională, sau a clinicii tale, înseamnă un punct în plus pentru concurență.

La Școala Dental Office Managers au participat peste 500 de medici, manageri și proprietari de clinici din România. Iar evoluția lor se simte în oricare dintre orașele unde și-au dezvoltat afacerile medicale. Este o concurență sănătoasă care va deveni tot mai puternică o dată cu fiecare ediție a programelor ADOM.

Ești dispus să aștepți?

Erika Ionescu
Vicepreședinte &trainer ADOM
Contributor #adomblog

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2019-01-28T20:19:42+00:00 ianuarie 28th, 2019|blog, stiri|
Formular de contact