Nimeni nu e perfect, dar o echipă poate fi!

Nimeni nu e perfect, dar o echipă poate fi!

Vi se pare un non-sens? Pănă la urmă, cum am putea să construim o echipă perfectă din oameni imperfecți ?

Când ne gândim la profilul unui angajat ne-am dori să fie foarte multe lucruri: motivat, proactiv, organizat, creativ, muncitor, obiectiv, diplomat, meticulos, cu multe cunoștințe/ competențe, etc. Puțin probabil să găsiți toate aceste calități într-o singură persoană, dar acest lucru este posibil în cadrul unei echipe.
V-ați întrebat, de ce o echipă are succes și alta nu? Cât de important este fiecare membru din echipa ta? Oricare dintre ei poate să lege sau să strice relatia cu un pacient.
O înțelegere deplină a factorilor ce îi determină pe oameni să fie performanți și a problemelor ce le poate influența gradul de implicare este esențială pentru orice afacere.
Mulți dentiști care dețin o clinică ar prefera să dea deoparte toate problemele legate de managementul resurselor umane și să se concentreze doar pe a-și practica profesia. Din păcate, acest lucru nu este posibil în contextual actual de dezvoltare al unei afaceri. Dacă aceste probleme nu sunt rezolvate corect și la timp, consecințele negative ar putea fi devastatoare pentru clinică. Pentru a avea succes este imperativ ca fiecare clinică să implementeze tehnici și sisteme eficiente de personal indiferent în ce etapă se afla: de consolidare sau de dezvoltare.
Vestea bună e că ADOM te poate ajuta să gasești soluții particularizate la multe dintre problemele cu care te confrunți zi de zi.

Mai jos regăsești câteva dintre situațiile la care cursul de resurse umane îți poate oferi răspunsuri:

· Un membru valoros al echipei tale și-a dat demisia. Fără nici un dubiu această veste afectează activitatea celorlalți membri ai echipei și implicit a clinicii. Oare cum ar trebui să gestionezi procesul de recrutare și integrare pentru a minimaliza efectele negative ale unei înlocuiri?
· Pentru tine, ca deținător al clinicii, obiectivele sunt foarte clare: tu știi ce dorești și unde trebuie să ajungi. Dar în activitatea de zi cu zi observi că cei din jurul tău, angajați sau colaboratori, se comportă uneori total opus așteptărilor tale. Oare ei nu ar trebui să gândească la fel ca tine?
· Ai început colaborarea cu un specialist foarte bun și cu multă experiență, iar încasările realizate de acesta reprezintă un % semnificativ din cifra de afaceri a clinicii. Dar de când și-a început activitatea primești sesizări de la ceilalți membrii ai echipei că atitudinea noului coleg nu este potrivită cu climatul armonios pe care te-ai chinuit să îl dezvolți. Se poate oare să faci “transplant” de personalitate?
· Foarte probabil, în echipa pe care o coordonezi lucrează tineri entuziaști care tocmai și-au terminat studiile, angajați care stăpânesc bine o profesie sau angajați experimentati. Cum te poți asigura că fiecare angajat își atinge potențialul maxim?
· Ai un angajat indisciplinat care încalcă multe din regulile clinicii, dar tot amâni discuția cu acesta. Motivul amânării este evident: cui îi place să țină o astfel de discuție ? Aceasta reprezintă coșmarul oricărui manager pentru că oamenii sunt un câmp emoțional minat, imprevizibili atunci când li se reproșează lucruri negative. Și totuși trebuie să o faci pentru că ceilalți colegi încep deja să se întrebe de ce este acceptat un astfel de comportament.
· Autoritatea și respectul sunt două surse principale de putere care-ți permit direcționarea echipei în vederea obținerii de rezultate. Autoritatea este puterea dată de functie, în vreme ce respectul reprezintă puterea dată de profesionalism. În ce situații ar trebui să le folosești?

Într-o singură zi de muncă, un manager trebuie să susțină un interviu de angajare, să participe la o ședință de eficientizare a unui departament, să evalueze performanța unui angajat, să delege sarcini și responsabilități și să discute cu un angajat problema. Și aceasta, se poate numi « o zi ușoară ».

Provocarea noastră este să vii să te asiguri că metodele pe care le folosești să rezolvi problemele de personal sunt cele mai potrivite și eficiente pentru clinica ta.
Detalii și înscrieri: http://bit.ly/Înscrie-ți-echipa

Cele mai actualizate informații din surse recunoscute international!

2019-07-10T12:22:14+03:00 iulie 8th, 2019|blog, stiri|

Aboneaza-te la newsletter