Pacientii: sursa de informatii pentru succesul clinicilor stomatologice!

Pacientii: sursa de informatii pentru succesul clinicilor stomatologice!

Ca Dental Office Manager este responsabilitatea ta sa cresti numarul de pacienti, profitul si sa iei decizii pentru extinderea activitatii clinicii. Cu siguranta, de-a lungul timpului, te-ai bazat de cateva ori pe ceea ce se intampla “in ograda” concurentei. Poate cand ai fixat un pret sau cand ai introdus un serviciu nou? Cabinetele concurente pot fi o sursa de inspiratie, dar la baza deciziilor corecte se vor afla in primul rand nevoile specifice ale pacientilor clinicii.

Pentru a dezvolta cabinetul fara sa iti asumi riscuri prea mari, este foarte important sa iti cunosti pacientii, sa ii intelegi bine si sa le oferi ceea ce se asteapta sa primeasca, sau chiar sa ii surprinzi cu mai mult de atat. Cum poti face acest lucru? Iata trei pasi esentiali, recomandati de expertii de la Scoala Dental Office Managers:

  1. Formuleaza un scurt chestionar privind informatiile personale pacientilor, pe care sa il completeze la prima vizita in cabinet, impreuna cu Fisa pacientului. Include aici intrebari despre domeniul in care lucreaza, despre familie, despre hobby-uri si interese. Atentie! Chestionarul trebuie sa fie optional. Daca un pacient nu doreste sa il completeze, este important sa i se respecte acest drept.
  2. Stai de vorba cu pacientii si creeaza o legatura personala cu fiecare. Pare dificil daca vorbim de un numar mare de pacienti, insa macar o data la doua-trei vizite rezerva-ti timp pentru a discuta cu fiecare dintre pacienti. Vei vedea ca, fara a deschide tu subiectul, multi dintre ei iti vor povesti despre familie, despre locul de munca sau despre activitatile lor din concediu.
  3. Afla parerea pacientilor! Uneori ne poate fi teama sa intrebam pacientii ce anume le place si ce nu le place in clinica noastra. Desi ne pot spune informatii pe care nu am dori sa le auzim, este vital sa stim daca mergem in directia corecta si daca putem imbunatati ceva. Cum soliciti parerea pacientilor despre serviciile clinicii? Le poti trimite un chestionar pe e-mail, ii poti ruga sa completeze cateva intrebari cat timp asteapta sa ii primeasca medicul sau poti vorbi cu ei imediat dupa ce au iesit din cabinet, avand grija sa iti notezi ce ai auzit, imediat dupa discutie.

Ce faci dupa ce ai adunat toate aceste informatii? Centralizeaza-le si vezi ce iti dezvaluie!

Nu este de ajuns sa porti discutii cu pacientii in sala de asteptare sau sa ii rogi sa completeze chestionare pe care apoi le uiti intr-un sertar. Toate aceste informatii importante trebuie centralizate si analizate. Daca faci acest lucru, vei avea o viziune de ansamblu asupra tipurilor de pacienti care vin in clinica ta si vei putea sa vii in intampinarea nevoilor lor. De exemplu, cand mai mult de jumatate dintre pacienti au copii, poti sa introduci servicii speciale pentru copii sau le poti acorda reduceri pentru aparatele dentare. Daca ai pacienti care sunt pasionati de calatorii, te poti abona la reviste din domeniu, pe care sa le pui la dispozitia lor in sala de asteptare. Pentru pacientii adolescenti, este o idee buna sa organizezi un “colt de selfie-uri”, unde sa existe un selfie stick si un panou frumos colorat, cu sigla clinicii intr-un loc vizibil. Astfel, ei se vor distra in timpul petrecut la cabinet si vor promova clinica pe paginile lor de Facebook/Instagram/ Twitter. Exemplele sunt nenumarate iar solutiile pentru a avea pacienti fericiti si fideli, la fel.

In concluzie, nu este nevoie sa “furi” ideile concurentei pentru a te dezvolta. Clinica poate creste in propriul ritm, in functie de tipul si de numarul de pacienti pe care ii are sau pe care doresti sa ii aiba. Secretul succesului este la indemana ta!

2018-09-02T13:22:11+03:00 august 16th, 2016|blog|

Aboneaza-te la newsletter