Satisfactia pacientilor se masoara doar in cifre?  

Satisfactia pacientilor se masoara doar in cifre?  

O experienta placuta din banca

 Vrei sa iti depui economiile la o banca, asa ca ai nevoie de o institutie de incredere si care iti ofere cele mai bune solutii financiare. Inca de la intrare te intampina un miros ambiental placut si un Office Manager care parca se astepta in orice moment sa intri in banca.

Acelasi office manager te pofteste la biroul destinat serviciilor, te intreaba daca doresti ceva de baut, poate un ceai, sau o cafea. Urmeaza o discutie interactiva in care iti sunt prezentate planurile financiare care ar putea valorifica economiile tale si primesti toate materialele informative. Acelasi office manager  te conduce pana la iesirea din banca, iti ofera o carte de vizita si iti multumeste pentru timpul alocat.

O experienta neplacuta din banca

Te gandesti sa mai mergi la o banca, pentru a vedea toate optiunile pe care le ai. Dar, spre deosebire de prima banca aici trebuie sa astepti, nu e nimeni disponibil sa te indrume spre birou, iar cand in final ai fost preluat, office managerul este chemat de un coleg si va trebui sa astepti din nou.  Intr-adevar, dobanda era cu cateva procente mai mare, dar experienta pe care ai avut-o la banca nu ti-a inspirat incredere, ba chiar  ai plecat cu sentimentul ca nu iti poti lasa banii pe mana acestor oameni.

Cu alte cuvinte, experienta ta la banca a fost influentata foarte mult de acel Office Manager, care a modelat, fara ca tu sa iti dai seama, perceptia ta despre banca.

Si a facut-o atat de bine, incat nu ti-a pasat absolut deloc de acel beneficiu financiar pe care ti-l oferise cea de-a doua banca.

Satisfactia pacientilor se masoara in empatie

Gandeste-te ca acelasi lucru se intampla si in clinica ta. Daca Dental Office Managerul tau are o atitudine profesionala si apeleaza la empatie cu scopul de a face din clinica ta un mediu primitor in care pacientul sa revina de fiecare data cu placere, atunci clinica ta are de castigat. 

Satisfactia pacientilor nu se masoara in cifre, sau in lista de preturi, ci consta mai ales in lucrurile mici si pe care le faci pentru ei.

Iata cateva sugestii pentru a crește satisfacția pacienților care intra in  atributiile unui Dental Office Manager (DOM).

  1. Intampina pacientul inca de la intrare in clinica si se asigura ca primeste toate informatiile necesare atat despre clinica, medici, cat si despre serviciile oferite;
  2. Construieste o relatie bazata pe incredere cu pacientul;
  3. Coordoneaza etapele finanaciare ale planului de tratament impreuna cu pacientul;
  4. Identifica nevoile si asteptarile pacientului. Este foarte important ca nevoile pacientului sa fie redate pe intelesul pacientului: el nu isi doreste tratament profesional de albire,  ci mai degraba isi doreste dinti albi;
  5. Se asigura ca timpul petrecut de catre pacient in clinica ta este o sedere placuta
  6. Programeaza sedintele de tratament in functie si de disponibilitatea pacientului;
  7. Confirma angajamentul catre tratament;

 

In final, totul conteaza: de la miros ambiental si pana la materialele informative. Pentru ca performanta cabinetului tau stomatologic se masoara in satisfactia pacientilor tai!

 

2018-09-02T13:23:50+03:00 mai 29th, 2015|blog|

Aboneaza-te la newsletter