Școala Dental Office Managers 2021-09-14T15:37:21+03:00

Școala DOM este alegerea perfectă pentru dezvoltarea clinicii tale dacă:

 • dorești să îți dezvolți afacerea și să o extinzi
 • actul medical trece pe plan secund după activitățile administrative
 • pacienții nu acceptă integral planul de tratament
 • ai absolvit recent facultatea și vrei să îți deschizi propriul cabinet

În cadrul unei clinici dentare funcția de manager implică cunoștințe legate de:

patient care | strategie de business | leadership | resurse umane | marketing | contabilitate

Iar într-o lume post-2020, provocările unui Dental Office Manager (DOM) devin și mai diverse și implică o nouă viziune asupra managementului dentar.

De la eficientizare, atragerea celor mai bune resurse, digitalizare și fidelizarea pacienților – totul trebuie să beneficieze de o viziune unitară, aplicată de toți membrii echipei.

Școala DOM este primul și singurul program din România dedicat pregătirii în management medical stomatologic. Inspirat de modele aplicate cu succes în SUA, conceptul este adaptat pieței de servicii stomatologice din România și are drept misiune:

 • menținerea calității actului medical la nivelul promis
 • diminuarea activităților administrative ale medicului proprietar

3 module. 7 zile de cursuri intensive.

Școala DOM începe cu o serie de cursuri focusate pe informații actualizate, adaptate pieței, și livrate de traineri specializați.

INFORMAȚII ESENȚIALE pentru îmbunătățirea calității actului medical și creșterea numărului de pacienți:
eficientizare timpului de lucru, a costurilor de personal și de consumabile, a procesului de programare pentru pacienți, etc.

MOSTRE MATERIALE – suport pentru activitatea în clinică:

primite de fiecare cursant și utile în aplicarea noțiunilor și proceselor asimilate în cadrul Școlii DOM.

NETWORKING și COMUNITATE:

oportunități de a lega parteneriate, de a face parte dintr-o comunitatea unită prin inovație, perfecționare și dezvoltare.

Noțiunile teoretice asimilate sunt folosite într-un scenariu-proiect care simulează în timp real dezvoltarea, eficientizarea și perfecționarea unei clinici dentare.

24 septembrie

Piața serviciilor stomatologice a crescut considerabil în ultimii ani. Dezvoltarea cabinetelor în clinici este un pas firesc în tot acest proces evolutiv, iar din experiența DENT ESTET am extras și vă prezentăm principalele provocări cu care se confruntă clinicile atunci când se extind, cum apare nevoia de management specific, cât de important este rolul unui Dental Office Manager și de ce este crucială o strategie de retenție a echipei medicale.
Educația antreprenorială este un MUST pentru medicii care doresc să-și deschidă un cabinet stomatologic propriu, indiferent dacă e vorba de 1 singur unit sau de un plan mult mai ambițios. Acest curs oferă informațiile de bază pe care orice medic antreprenor trebuie să și le însușească pentru a avea succes: de la planul de afaceri, cifra de afaceri, cash flow, la noțiuni de marketing, PR și promovare pentru business-ul propriu.
Indiferent dacă ai un cabinet sau o clinică de mici dimensiuni, pentru a putea lucra eficient trebuie să îți extinzi perspectiva și să îți dezvolți gândirea antreprenorială. Trebuie să știi care sunt primele cifre pe care să le urmărești, când și cum poți face compromisuri financiare, până unde poți crește fără să te extinzi etc.

25 septembrie

Acest curs răspunde unor întrebări-cheie ale oricărui antreprenor, de la cum se face un plan de business, cum se calculează corect încasările, cheltuielile, la care sunt zonele de creștere a profitului. În funcție de acești indicatori, dar și de alți indicatori de buget, veți ști exact cât trebuie să încaseze un medic / specialitate/ interval de timp, ce procente le puteți oferi, ce cheltuieli reale sunt etc.
Toate noțiunile învățate pe parcursul celor 3 module vor fi aplicate într-un proiect final care se va lucra în echipă de 4-6 persoane. Se va alege o temă dintre cele 2 tipuri de clinici (start-up sau clinică dentară ineficientă) și se va lucra la obținerea unor rezultate cât mai bune. În cadrul acestui workshop vom stabili echipele și vom începe lucrul efectiv la proiect, prin parcurgerea unor exerciții specifice.
Pe parcursul acestei sesiuni ne vom concentra asupra eficientizării agendei de programări, care se traduce prin pacienți mulțumiți, medici mai puțin stresați, mediu de lucru plăcut și, nu în ultimul rând, creșterea încasărilor și atingerea cât mai multor obiective de business.

22 octombrie

Cum putem crește calitatea procesului de recrutare (stabilirea profilului și a calităților necesare postului și cum citim persoana din fața noastră, la interviu), pentru a avea rezultate cât mai bune, pentru a angaja specialiști foarte bine pregătiți și pentru a forma o echipă stabilă și performantă pe termen lung.
În vederea pregătirii proiectului final, în cadrul acestui workshop vom face exerciții de simulare a creșterii echipei pe diverse specialități, în baza unui plan de HR pentru o perioadă de 3 ani, în strânsă corelație cu planul general de business
Ce forme de exercitare a profesiei există în stomatologie? Ce aspecte fiscale presupune fiecare? Ce avize și autorizații sunt necesare? Ce trebui să știm despre malpraxis? Dar despre protecția datelor cu caracter personal? Ce condiții contractuale trebuie să avem în vedere în relația cu angajații? Răspunsurile la toate aceste întebări și la multe altele le veți afla în cadrul acestui curs.

23 octombrie

Această importantă componentă a Școlii DOM ne prezintă ABC-ul contabil necesar derulării activității în orice cabinet sau clinică stomatologică. Active, capitaluri, datorii, venituri și cheltuieli sunt toate abordate în detaliu, pe înțelesul tuturor celor aflați la început de drum în business-ul medical.
Pacienții evaluează serviciile unei clinici prin prisma experienței complete avute atât în cabinet, cât și în interacțiunea cu ceilalți angajați (front desk, call center, personal medical etc.). În cadrul acestui workshop vom parcurge împreună drumul pacientului de la primul telefon și până la programul de profilaxie post tratament.
Prezentăm soluții concrete, lucrăm pe protocoale speciale pentru optimizarea programărilor și reducerea timpilor morți din agendă, a reprogramărilor și neprezentărilor pacienților, dar și pentru recuperarea creanțelor, abordarea pacienților noi și retenția pacienților existenți.

11 noiembrie

Renumele medicului sau al echipei medicale nu mai este suficient, este nevoie de comunicare, targetare, strategie online și offline, precum și de tehnici de implementare. Fii cu un pas înaintea concurenței, află tips & tricks pentru o campanie de succes pentru creșterea vizibilității business-ului tău, învață cum să monitorizezi rezultatele colaboratorilor de marketing, dar și cum să crești numărul de pacienți din clinică.
Proiectele finale încep să prindă din ce în ce mai mult contur, iar în cadrul acestui workshop vom parcurge un alt set de exerciții în măsură să sedimenteze noțiunile învățate până la acest punct.
Pentru a avea o echipa motivată, este esențial să cunoaștem foarte bine oamenii care o compun. Așadar, în acest modul ne vom ocupa de identificarea stilului de personalitate, a calităților și limitărilor angajaților și a tendinței lor de a reacționa în situații ambigue, noi sau imprevizibile. Pe baza acestor informații, cursanții vor putea descoperi ce anume îi frustrează sau îi motivează pe angajați, obținând astfel un instrument de motivare continuă și susținută, pentru echipa lor.

12 noiembrie

Indicatorii de performanță (KPI) sunt cruciali în dezvoltarea oricărui business, însă este important să înțelegem ce este specific domeniului medical, cum trebuie stabiliți indicatorii și criteriile de evaluare pentru afacerea și angajații noștri, în funcție de rolul fiecăruia.
Această masă rotundă pune în discuție 5 dintre cele mai importante întrebări din acest domeniu. La finalul exercițiului vom avea o serie de răspunsuri care ne vor ajuta să trecem peste blocajele din cadrul afacerii medicale, dar și să găsim soluții de optimizare a proceselor interne.
Dental Direct este furnizor de aparatură medicală digitală pentru cabinete și laboratoare dentare. Veți asista la prezentarea beneficiilor celor mai noi instrumente de optimizare a activității medicale din clinică și de îmbunătățire a tratamentelor sau lucrărilor dentare.
Acest curs prezintă tehnici de vânzare în cabinet, de la medic la pacient. Se pune mult accentul pe adaptarea tipului de discurs în funcție de profilul pacientului, oferindu-se exemple concrete și instrumente de vânzare a soluțiilor de tratament optime.

13 noiembrie

Aplicăm unul dintre cele mai eficiente instrumente de sharing în cadrul unui exercițiu de sedimentare a informațiilor și cunoștințelor acumulate pe parcursul celor 3 module ale Școlii Dental Office Managers.
Proiectele finale vor fi prezentate, pe rând, de fiecare membru al echipelor de lucru.
La finalul Școlii Dental Office Managers vei fi dobândit un întreg arsenal de tehnici și instrumente necesare pentru a-ți crește business-ul. Mai departe, poți aprofunda direcții foarte clare despre cum să adaugi valoare clinicii tale, cum să îți plănuiești viitorul și de ce trebuie să faci schimbări în felul în care îți desfășori activitatea.

PREȚ CURS

BILET EARLY BIRD

1200 EUR

(rezervări până la 31 August)

 • Acces la curs
 • Mapa cursantului
 • Lunch & coffee breaks
 • Business networking
 • Prețuri speciale la hoteluri de 3* și 4*

PREȚ BILET

1350 EUR

(rezervări până pe XX)

 • Acces la curs
 • Mapa cursantului
 • Lunch & coffee breaks
 • Business networking
 • Prețuri speciale la hoteluri de 3* și 4*

ALUMNI

”Recomand Școala DOM tuturor medicilor/owner/manager de clinică dentară (si nu numai). Merită din plin investiția în acest curs. Mie mi-a răspuns la multe întrebări pe care le aveam. Singurul regret este că nu l-am facut mai devreme. Evitam o multime de probleme pe care le-am întâmpinat.”

– Virginia Ardeleanu

”Foarte multă informație utilă! Mie personal mi-a schimbat percepția asupra modului de organizare a clinicii. În plus, organizatorii au arătat mare disponibilitate și ospitalitate în zilele de curs. Recomand, cu căldură.”

– Vlad Opriș

”ADOM înseamnă o întreagă experiență unde întâlnești profesioniști dedicați managementului stomatologic. Te va ajuta să-ți îmbogățești cunoștințele într-un cadru sociabil și vesel. Recomand cursurile ADOM cu plăcere și încredere”

– Livia Dragomir

TRAINERI

Înscrie-te la curs!
  PARTENERI

  Aboneaza-te la newsletter

  Formular de contact